Hoe veilig is chiropractie?

Als je meer leert over wat chiropractie is, zul je erachter komen dat het een hele veilige vorm van gezondheidszorg is. De behandelingen zijn heel precies en niet zwaar.

Het valt mij altijd weer op dat mensen die het minste verstand van chiropractie hebben, het luidst hun mening verkondigen. Holle vaten klinken het hardst...

Eén manier om een idee te krijgen van de veiligheid van een therapie, is om na te gaan hoe aansprakelijkheidsverzekeraars de risico’s van de beroepsgroep inschatten. Chiropractie heeft in de VS de laagste tarieven voor de aansprakelijkheidsverzekering van alle medische beroepsgroepen. De kans op complicaties na een behandeling is zeer klein. (Risico’s worden vergeleken met het achterom kijken in de auto, of het schilderen van een plafond.)

Chiropractoren hebben in het buitenland de academische titel DC, 'doctor of chiropractic' behaald. Het gaat om een voltijd studie, die mensen opleidt om storingen in de wervelkolom en het zenuwstelsel te diagnosticeren en te behandelen. Omdat de titel chiropractor in Nederland nog niet wettelijk is beschermd, is het belangrijk dat je behandelaar zijn opleiding genoten heeft aan een erkende college of universiteit.

Jason White, DC

Jason White, DC is afgestudeerd aan de Sherman College of Chiropractic in de Verenigde Staten.
Zijn praktijk ChiroPraktijk Waalstad is gevestigd in Nijmegen. Hij is lid van de DCF (Dutch Chiropractic Federation) en SNRC-geregistreerd (Stichting Nationaal Register van Chiropractoren).