Wat kan ik verwachten bij een eerste behandeling?

Voordat de chiropractor begint met de eerste behandeling, vragen wij u het formulier voor nieuwe patiënten in te vullen. Het is belangrijk dat de chiropractor wat meer over u weet en over de reden dat u een afspraak hebt gemaakt. Wij verzoeken u daarom dat u de tijd neemt om het formulier volledig in te vullen. Hoe meer informatie u ons kunt geven, hoe beter de chiropractor u kan helpen. Het spreekt voor zich dat alle formulieren zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld worden.

Tijdens uw eerste bezoek zal de chiropractor u wellicht enkele vragen willen stellen en vervolgens zal hij u onderzoeken. Vanzelfsprekend wordt er niets gedaan zonder uitleg door de chiropractor en toestemming van de patiënt. Bij het eerste consult en bij alle volgende behandelingen kan de patiënt de kleding gewoon aanhouden.

Als u recent onderzocht bent in het ziekenhuis, neem dan (kopieën van) de foto’s, rapporten en uitslagen mee naar uw eerste consult, samen met een lijst van alle medicijnen die u gebruikt (dus ook homeopathische middelen). Nadat de chiropractor alle informatie heeft verzameld en u heeft onderzocht, zal hij zijn bevindingen met u bespreken en een behandelplan voorstellen. Natuurlijk is een vriend of familielid altijd welkom om mee te komen en de behandeling bij te wonen.